Ensemble Surprise

 

 

Ensemble Surprise, Concert en Dialoog.

 

Dit nieuwe ensemble, geboortejaar 2017, verzorgt een optreden zondag 4 maart om 16.00 uur in de kapel van het Ursulinen Convent te Eijsden. De musici zijn : Angeline Scheijen hobo en piano, Anne-Marie Hivon viool, Freddy Kruft dwarsfluit en Willem Tonnaer piccolo, fluit en altfluit. Het programma is zeer afwisselend en er wordt niet alleen gemusiceerd als kwartet, maar ook als trio, duo en solo. Er worden werken gespeeld van Telemann, Schubert, Donizetti, Doppler, Bartok en andere componisten. De titel “Concert en dialoog” geeft aan dat er tijdens het concert tussen het publiek en de musici een wisselwerking van vraag en antwoord mogelijk is, hetgeen een speciale ambiance schept. Dit is het eerste openbare optreden van het Ensemble Surprise. Vrije gave welkom. Er zijn hier geen tickets om te bestellen.

Zie ook: www.ursulinenconvent.nl  

https://www.facebook.com/events/149993309053671/  (facebook van Ursulinenconvent)

            

 

 

Anne-Marie Hivon, oorspronkelijk uit Canada, studeerde viool o.a. bij Rolland Brunelle, Hratchia Sévadjian en Loran Fenyves aan de “Université de Toronto”, waar zij een “Maîtrise en interprétation” behaalde. Als vioolpedagoge was zij verbonden aan diverse muziekinstituten zowel in Canada als in België. Tegenwoordig is zij als violiste verbonden aan “l’Opéra Royal de Wallonie” te Luik als plaatsvervangend concertmeester.

Freddy Kruft, als kind reeds betoverd door de klank van de dwarsfluit kon hij niet anders als aan deze betovering gehoor te geven door zich deze klank eigen te maken en na een studie van enkele jaren aan “l’Académie internationale de Nice” bij Alain Marion et Jean-Pierre Rampal keerde hij terug naar België. Als fluitleraar was hij verbonden aan de muziekacademies van Eupen, en Malmedy in België, als ook van Aachen en Zülpich in Duitsland. Als fluitist is hij verbonden aan verschillende ensembles en was hij vast plaatsvervangend fluitist bij het Orchestre Philharmonique de Liège.

Angeline Scheijen begon zeer vroeg met musiceren op de piano en hobo. Zij volgde haar vakstudie voor piano aan het Maastrichts conservatorium bij Barbara Grajewska en deed haar eindexamen hobo aan het Brabants Conservatorium bij Herman Vincken. Als pianiste begeleid zij regelmatig musici, zowel zangers als ook instrumentale solisten en als hoboïste trad zij op met o.a. het Nationaal Jeugdorkest, het Limburgs Baroque Consort en het Limburgs Symfonie Orkest. Tevens is Angeline ook werkzaam als hobo-docente. 

Willem Tonnaer begon op vijftienjarige leeftijd met de dwarsfluit en ging drie jaren later studeren aan het Maastrichts Conservatorium bij Martin Laheije. Na de militaire dienstplicht zette hij zijn studie met veel succes voort aan het Utrechts Conservatorium bij Adriaan Bonsel, om te eindigen met een prix d’excellence aan het Conservatoire Royal de Liège bij André Isselée. Als orkestmusicus voor zowel de fluit als piccolo was hij verbonden aan de Zuid-Nederlandse Opera, het Limburgs Symfonie Orkest en het Orchestre Philharmonique de Liège, en als fluitdocent aan de muziekscholen van Kerkrade, Geleen, Aken en Visé. Tevens jurylid bij diverse conservatoriums.

Het repertoire is zeer afwisselend en beslaat een tijdsperiode van ongeveer 1650 tot heden. Ook de bezetting is zeer variabel en gaat van solo via duo en trio naar kwartet, met fluit, piccolo, altfluit, hobo, viool en piano. Het bevat werken van onder andere Telemann, L. van Beethoven, Schubert, Donizetti, Mel Bonis, Tcherepnine, Bartok, Zempleni en wordt steeds uitgebreider.

                         

                          *************************************************

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

14.02 | 21:00

Hallo Mike, het heeft lang geduurd, héél lang.. maar nu is het er toch eindelijk van gekomen: prachtige foto laten maken! Is het adres nog hetzelfde? Groet. WT.

...
25.01 | 20:58

Hallo Gerda, ik voel me gevlijd dat je mij mist, althans op facebook!!! ik heb bij facebook een rustpauze ingelast. I bel je wel. Toedeloe.

...
23.01 | 21:42

hi Willem
ik kan je niet meer vinden op facebook,hoe gaat het met je?
groet Gerda

...
11.11 | 15:02

allo

Ik zou supergraag een foto van jou krijgen met jouw handtekening er op.
Kan jij die naar mij opsturen?

mijn adres:

De Daniël
Daniëlsweg 42
6543 RJ Nijmegen

Ik heb daarvoor een kaartenboek

Gr Zanger Mike

Kijk op http://www.ikbenzangermike.

...
Je vindt deze pagina leuk