*** Ensemble Villare ***

Het Trio Villare wordt gevormd door Augustine Boshouwers, Angeline Scheyen en Willem Tonnaer. Het eerste optreden vond plaats op 18 december 2015 te Mechelen in Nederlands Limburg. Augustine, in de afbeelding rechts, is koordirigente en pianiste, Angeline is hoboïste en pianiste en voor Willem zie elders in deze website. Op het programma staan onder andere werken van Johann Hasse, Joachim Quantz, Xavier Mozart, Gordon Jacob, Alberto Ginastera enz. Verscheidene uitvoeringen staan reeds genoteerd en worden nader uitgewerkt. Verdere gegevens en wetenswaardigheden volgen binnenkort.

 

 Augustine Boshouwers

Pianiste Augustine Boshouwers studeerde aan het conservatorium te Maastricht bij Jean Antonietti  en behaalde er de diploma’s  docerend  en uitvoerend musicus  met onderscheiding. Sedertdien is ze op velerlei gebieden werkzaam,  onder andere als docente, koordirigente, begeleidster van diverse koren en solisten, waarmee ze optredens verzorgt in binnen- en buitenland.  Als soliste speelde ze pianoconcerten van Rachmaninov , Grieg en Addinsell o.a. met het orkest van de universiteit van San Antonio, Texas, in de Verenigde Staten en met het Staatssymfonieorkest van de Oekraïne. Ook op het gebied van kamermuziek is ze zeer actief.

 

Angeline Scheijen

Angeline Scheijen begon op zesjarige leeftijd met pianolessen bij Marga Haan en vanaf haar achtste jaar, hobo bij Marga Janssen. Vanaf 1990 heeft ze de VOCO-opleiding gevolgd, waardoor ze op jonge leeftijd al les kreeg van Peter Steijvers. In 1995 is ze hobo gaan studeren aan het Conservatorium van Maastricht en in 1996 is ze op aanraden van haar toenmalige pianodocent Piet Bours ook piano gaan studeren aan het Maastrichts Conservatorium bij Barbara Grajewska. Vanaf 1999 heeft ze haar laatste twee jaren hoboles gevolgd bij Herman Vincken in Tilburg. Als pianiste heeft ze al vanaf haar vijftiende jaar veel zangers en instrumentalisten begeleid, zowel op het conservatorium als ook op solistenconcoursen en is ze vaste begeleidster bij zangkoren.

Sinds 1995 is ze als hobo-docente werkzaam  en enkele jaren later ook als piano-docente. Als hoboïste heeft ze o.a. bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest, het Limburgs Baroque Consort, het Limburgs Symfonie Orkest en bij verschillende kamermuziek-ensembles gemusiceerd. Ook verleende zij haar medewerking als soliste bij verschillende koren en trad zij op met o.a. Hubert Delamboye, Hans Leenders en Arno Kerkhof. Vanaf 2014 vormt ze samen met fluitist Willem Tonnaer een duo en een jaar later werd pianiste Augustine Boshouwers bereid gevonden om samen het Trio Villare te vormen waardoor er een uitgebreid en gevariëerd repertoire geboden kan worden in verschillende samenstellingen.

 (wordt vervolgt)

 

 

 

 

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

14.02 | 21:00

Hallo Mike, het heeft lang geduurd, héél lang.. maar nu is het er toch eindelijk van gekomen: prachtige foto laten maken! Is het adres nog hetzelfde? Groet. WT.

...
25.01 | 20:58

Hallo Gerda, ik voel me gevlijd dat je mij mist, althans op facebook!!! ik heb bij facebook een rustpauze ingelast. I bel je wel. Toedeloe.

...
23.01 | 21:42

hi Willem
ik kan je niet meer vinden op facebook,hoe gaat het met je?
groet Gerda

...
11.11 | 15:02

allo

Ik zou supergraag een foto van jou krijgen met jouw handtekening er op.
Kan jij die naar mij opsturen?

mijn adres:

De Daniël
Daniëlsweg 42
6543 RJ Nijmegen

Ik heb daarvoor een kaartenboek

Gr Zanger Mike

Kijk op http://www.ikbenzangermike.

...
Je vindt deze pagina leuk