Trio Misto Originale

 

Trio Misto Originale

Dit trio wordt gevormd door Helene Dütz, Rianne Kriechel en Willem Tonnaer. Niet alleen de samenstelling van de leden van Trio Misto Originale ligt aan de oorsprong van de naamgeving, maar ook de instrumentale mogelijkheden van dit trio : Rianne en Willem beheersen nagenoeg de gehele dwarsfluitfamilie terwijl Helene op gitaar en piano te beluisteren is. Deze combinatie biedt natuurlijk vele aantrekkelijke mogelijkheden.

Rianne Kriechel-Mans studeerde dwarsfluit en piccolo bij Peter Rijkx aan het conservatorium te Maastricht. Zij behaalde daar de diploma's docerend en uitvoerend musicus eerste fase (BA) en het diploma uitvoerend musicus tweede fase (MA, Master of Music). Zij vervolgde haar studie in Luxemburg bij Carlo Jans en behaalde daar het Diplôme Supérieur. Rianne volgde masterclasses dwarsfluit bij o.a. Pierre-Yves Artaud, Emily Beynon, Davide Formisano, Andrea Lieberknecht, Gaby Pas-van Riet, Vicens Prats Paris en Karl-Heinz Schütz, en masterclasses piccolo bij o.a. Anaïs Benoit,Vincent Cortvrint en Nathalie Rozat. Ook volgde zij regelmatig lessen bij Hansgeorg Schmeiser en Jan Ostrý. Momenteel volgt Rianne traversoles bij Marion Treupel-Franck in München.

Rianne was laureaat van het internationale Henri Hermans Concours te Maastricht. Daarnaast was zij in 1996 ook succesvol bij het Prinses Christina Concours met een eervolle vermelding tijdens de regionale finale in 's-Hertogenbosch. Tevens was zij prijswinnaar bij concoursen van de LBM, de FKM en de SMN.

Rianne heeft door heel Europa opgetreden; van het Concertgebouw in Amsterdam tot de Tonhalle in Luzern. Zij heeft daarbij samengewerkt met o.a. Enrico Delamboye, Georg Fritzsch, Hans Leenders, Jos Schroevers, Ed Spanjaard en Jan Stulen. Verder legt zij zich toe op het spelen van kamermuziek en speelt zij in diverse fluitensembles, waar zij verschillende fluiten bespeelt; van piccolo tot contrabasfluit. Rianne heeft een breed repertoire uit alle stijlperiodes voor zowel fluit als piccolo.

Naast haar werk als uitvoerend musicus, geeft Rianne dwarsfluitles. In Nederland had zij van 2000 tot 2013 een succesvolle eigen lespraktijk. In 2011 was zij als gastdocente werkzaam aan het Conservatorium Maastricht. Rianne is regelmatig jurylid bij muziekexamens en concoursen. Wegens verhuizing naar München heeft zij haar lespraktijk per 2013 in Duitsland voortgezet. Rianne zet zich bijzonder in voor de muzikale ontwikkeling van kinderen en heeft speciaal voor fluitspelende kinderen een website gemaakt: www.flutekids.eu.

Van 2008 tot 2013 was Rianne bestuurslid (secretaris) van het Dagelijks Bestuur van het Nederlands Fluit Genootschap. Klik hier voor de artikelen en interviews die door Rianne zijn geschreven en zijn verschenen in het vakblad FLUIT.

Voor CV Helene zie: Duo en Trio Versatile, voor CV Willem zie: Over Willem.

 

Programmavoorbeeld

G. Fauré : Sicilienne, (2 fluiten en gitaar)

F. Carulli : Trio in G-dur      http://www.youtube.com/watch?v=W5HM8LIcV-Y

M. Ravel : Pièce en forme de Habanera (Rianne en Helene)

M. Castelnuovo-Tedesco : Capriccio diabolico. (gitaar solo)

Ch. Koechlin : Sonate op. 75 voor twee fluiten

G.Ph. Telemann : Triosonate in C-dur

L. Brouwer : (gitaar solo) : http://www.youtube.com/watch?v=NPB0D6zwZGk

D. Cimarosa : Concert in G (2 fluiten en piano)

P. Hindemith : Sonate voor fluit en piano

C. Reinecke : Ballade voor fluit en piano

J.B. de Boismortier : Concerto Op. 38 nr. 4 (2 piccolos) :

http://www.youtube.com/watch?v=1CX3QcT2W5A&list=PLt0AopUmo-epdaEJQX2JjkWkgcBbDHaJl

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Mike Meere | Antwoord 11.11.2017 15:01

allo

Ik zou supergraag een foto van jou krijgen met jouw handtekening er op.
Kan jij die naar mij opsturen?

mijn adres:

De Daniël
Daniëlsweg 42
6543 RJ Nijmegen

Ik heb daarvoor een kaartenboek

Gr Zanger Mike

Kijk op http://www.ikbenzangermike.

Willem Tonnaer. 14.02.2020 21:00

Hallo Mike, het heeft lang geduurd, héél lang.. maar nu is het er toch eindelijk van gekomen: prachtige foto laten maken! Is het adres nog hetzelfde? Groet. WT.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 22:47

Het schijnt ook goed te helpen om snurken ‘af te leren’
Heb je daar ook ervaringen van gehoord?

...
14.02 | 21:00

Hallo Mike, het heeft lang geduurd, héél lang.. maar nu is het er toch eindelijk van gekomen: prachtige foto laten maken! Is het adres nog hetzelfde? Groet. WT.

...
25.01 | 20:58

Hallo Gerda, ik voel me gevlijd dat je mij mist, althans op facebook!!! ik heb bij facebook een rustpauze ingelast. I bel je wel. Toedeloe.

...
23.01 | 21:42

hi Willem
ik kan je niet meer vinden op facebook,hoe gaat het met je?
groet Gerda

...
Je vindt deze pagina leuk