Ensemble Fluitmozaiek

Het Ensemble Fluitmozaiek, kleurig en fleurig in volle bloei...

Wim Heinrichs, Isabelle Stevens, Nora van Brakel, Astrid Wijenberg, Heidrun Joechner, Willem

 

Hartelijk welkom allemaal op deze site.
 
De correcte schrijfwijze in het Nederlands van mozaïek  met die twee puntjes op de i zorgt op internet voor veel verwarring, daarom wordt uit praktische overweging 1 . weggelaten. Dus: Ensemble Fluitmozaiek!
Op de eerste plaats is het de bedoeling het bestaan en de activiteiten van dit ensemble wereldkundig te maken en ten tweede, dat de spelende leden ook op deze wijze met elkaar contact hebben en nieuws uit kunnen wisselen. 
Ook niet-leden kunnen hier hun mening kenbaar maken en kontakt met ons opnemen.
 
Met muzikale groet,
Ensemble Fluitmozaiek. 
 
 
W.A. Mozart, Contredanse, Ensemble Fluitmozaiek, 2013
Een opgewekt stukje muziek om mee te beginnen of te eindigen uitgevoerd tijdens een concert in de Synagoge te Meerssen.

 

Ensemble Fluitmozaiek

De oorsprong van het Ensemble Fluitmozaïek gaat terug naar een optreden van drie fluitisten van de Koninklijke Harmonie van Thorn, Herman van Kogelenberg, Joop Schreurs en Willem Tonnaer, ter gelegenheid van het Cultureel Zomerevenement in 1995 te Thorn. Dit optreden was zo goed bevallen dat besloten werd om hier een vervolg aan te geven. Herman en Joop waren toendertijd mijn leerlingen en het trio werd langzaam aan uitgebreid met meerdere leerlingen en oudleerlingen van ondergetekende. Door verhuizing en studie elders of andere verplichtingen moesten van tijd tot tijd enige fluitisten ophouden, maar er kwamen ook weer nieuwe (oud)leerlingen het ensemble versterken. Op deze wijze is er altijd een regelmatige doorstroming waarbij de muzikale eigenschappen en tradities van Ensemble Fluitmozaïek steeds doorgegeven en uitgebreid worden. Interessant om te weten is ook dat enkele oudleden van het ensemble hun weg in de beroepswereld gevonden hebben zoals bijvoorbeeld Alice Poulussen als 1e fluitiste bij het Limburgs Symfonie Orkest, Herman van Kogelenberg als 1e fluitist bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest en Leonie Wolters als 1e fluitiste bij het Symfonie-orkest te Weimar en weer anderen als fluitdocent werkzaam zijn.

Het Ensemble Fluitmozaïek heeft een gemiddelde bezetting van vijf tot zeven fluitisten en speelt vele soorten muziek uit verschillende periodes met een instrumentarium dat gaat van piccolo tot contr'altofluit. Het ensemble heeft niet de pretentie een fluitorkest te worden maar wil door zijn kleinere bezetting meer in de sfeer van kamermuziek en huisconcert musiceren. Het is een non-professioneel ensemble dat zin heeft in muziek!
 
In het volgende zelfgemaakte videofilmpje door Heidrun kunt u het Ensemble Fluitmozaïek zien en horen  in Cantate Domino van G. Pitoni, in een eigen bewerking tijdens het voorjaarsconcert in het protestantse kerkje te Grevenbicht.
Cantate Domino, Ensemble Fluitmozaiek, 2009
Van links naar rechts: Claudia Moonen, Heidrun Joechner, Willem Tonnaer, Danielle Vliex, Xander Urlings en Rachelle Steeman.

Nieuwe reacties

31.03 | 14:30

Superieur op dwarsfluit maar ook als docent. Je werkt vanuit de mogelijkheden van de leerling en geeft tips waarbij een leerling zijn voordeel kan doen!

17.08 | 20:51

Hallo Erik, die foto heb ik nog altijd. Die van jou in facebook kan ik niet openen zonder allerlei toestemmingen te geven. Dat doe ik niet.
Groeten. Willem.

17.08 | 20:36

Hallo Erik, ik zit niet meer op facebook want het kost mij te veel energie om alle spam over mij op te zoeken en te verwijderen.... (wlm.tonnaer@gmail.com).

25.07 | 19:25

Ik moest ineens weer aan je denken toen ik deze foto zag, alleen zat jij toen niet tegen een schoorsteen op een dak, maar tegen een boom op de hei :)
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1959464404209466&set=a.111557585666833