Duo Collaert-Tonnaer

Duo Collaert-Tonnaer

Dit duo wordt gevormd door Theo Collaert en Willem Tonnaer. Samen beschikken zij over een uitgebreid instrumentarium waardoor er vele mogelijkheden zijn. Dit alles en meer kunt u lezen in het onderstaande curriculum vitae van Theo Collaert

 

Theo Collaert, gitaar

Gitarist Theo Collaert (* Maasbracht, 1964) beweegt zich op veel muzikale terreinen en voelt zich net zo thuis op het klassieke concertpodium als op een poppodium. Na zijn Atheneumopleiding studeerde Theo klassieke gitaar aan het Twents Conservatorium in Enschede bij Louis Ignatius Gall en voltooide deze opleiding in 1998 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jan Goudswaard. Gedurende en volgend op zijn gitaarstudie ontwikkelde Theo zijn brede interesses verder. Zo volgde hij masterclasses voor klassieke gitaar en kamermuziek bij oa. David Russel, Manuel Barrueco en Heinrich Schiff. Daarnaast volgde hij een aantal jaren flamencoles bij John Fillmore in Amsterdam maar ook lichte muziek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

Als gitarist (klassieke gitaar, elektrische gitaar, basgitaar) is Theo te horen geweest bij de kapel van de Koninklijke Belgische Luchtmacht, de Belgische zeemacht en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht (NL), de Philips Harmonie en het Philips Symfonie orkest. Hij werkte mee aan optredens van artiesten zoals o.a.: Karin Bloemen, Paul de Leeuw, Cor Bakker, Ivo Janssen, Roel van Velzen, Alain Clark, Margriet Eshuis, Ilse deLange en Ellen ten Damme, maar daarnaast ook artiesten als Lindsay, De Romeos, Andrei Lugovski en Bart Kaëll.

Naast zijn werk als gitarist dirigeert Theo al vele jaren koren en is hij vocal coach, zanger en arrangeur in diverse vocalgroups. Hiermee boekte hij vele successen bij concoursen en festivals. Hij volgde masterclasses en workshop op het gebied van zang, lichte muziek, vocal percussion en stageperformance. Ook speelt hij fluit, piano en contrabas in diverse orkesten en werkt hij tevens als freelance arrangeur, docent klassieke gitaar, elektrische gitaar, basgitaar en wordt hij gevraagd als freelance musicus in zowel amateur– als beroepsorkesten. Als gastmuzikant speelt Theo regelmatig bij theater zanggroep Matiz. Verder maakt hij als gitarist deel uit van de wereldmuziekband van Kerfonse Kanté en de Fair&Square Big Band en zingt hij in het a capella ensemble ‘Mooche’ dat zich bezig houdt met close harmony en vocal pop en jazz.
Naast zijn eigen privé-lespraktijk is hij sinds januari 2013 als gitaardocent (klassieke muziek en lichte muziek) verbonden aan stichting Myouthic (Thorn) en is hij aangesteld als dirigent van koor 'Vivace' uit Ittervoort.

Meer info: www.musicamuse.nl

 

Repertorium fluit – gitaar

 

Anonym : Greensleeves to a Ground (piccolo? – gitaar)

Debussy : La fille enz. (fl - git)

Giuliani : Duettino facile op. 77 (fl-git)

Gluck : Reigen seliger Geister (fl-git)

Ibert : Entr’acte (fl-git)

Piazzolla : Histoire du Tango (fl-git)

Ravel : Pièce en forme de Habanera (fl-git)

Ravi Shankar : L’aube enchantée (fl-git)

Sor : Romanze (fl-git)

Vinci : Sonate D-dur (fl-git)

Villa Lobos : Bachianas Brasileiras nr. 5 (fluit-git)

 

Piccolo solo :

          Jacob, The pied piper (fl-picc)

          Tomasi : Le tombeau de Mireille (eventueel met gitaar)

 

Fluit solo :

          C.Ph. Bach, Sonate in a-klein

          Debussy, Syrinx

 

Altfluit solo :

          Sigtenhorst –Meyer, Drie landelijke miniaturen

           Luypaerts, Etude en contrasts

           Braun, Magnificat

 

 

Gitaar solo :

            L. Brouwer : la próxima vez!

   wordt vervolgd

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

31.03 | 16:30

Superieur op dwarsfluit maar ook als docent. Je werkt vanuit de mogelijkheden van de leerling en geeft tips waarbij een leerling zijn voordeel kan doen!

...
17.08 | 22:51

Hallo Erik, die foto heb ik nog altijd. Die van jou in facebook kan ik niet openen zonder allerlei toestemmingen te geven. Dat doe ik niet.
Groeten. Willem.

...
17.08 | 22:36

Hallo Erik, ik zit niet meer op facebook want het kost mij te veel energie om alle spam over mij op te zoeken en te verwijderen.... (wlm.tonnaer@gmail.com).

...
25.07 | 21:25

Ik moest ineens weer aan je denken toen ik deze foto zag, alleen zat jij toen niet tegen een schoorsteen op een dak, maar tegen een boom op de hei :)
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1959464404209466&set=a.111557585666833

...
Je vindt deze pagina leuk